Kunstikonteiner on Kultuuritehases Polymer pidevalt tegutsenud alates 2007. aasta aprillist. Kuni 2009. alguseni tegutseti nime all Non Grata Kunstikonteiner.
Erinevalt tavapärasest galeriist, teatud kellaaegadel ning nädalapäevadel lahtiolevast ekspositsiooni-ja müügipinnast ning kontorist, on NG Kunstikonteiner  24 /7 avatud galerii ning ühisateljee; kontserdisaal ning ürituste toimumispaik.
Ühendav platvorm eri kunstiliikide esindajatele, kus leiavad aset regulaarsed work-shopid, kirjanduslikud kohtumised, skriiningud ning muusikaüritused; pakutakse pinda ning koostöövõimalust Eesti kunstnikega mujalt maailmast tulnud eri kunstiliikide esindajatele.

Alates 2008. a. jaanuarist toimub regulaarselt rahvusvaheline tegevuskunstnikke ja muude kultuurialade esindajaid ühendav üritustesari "Global Container", mida on seni aset leidnud seitse. Esinejad on olnud USAst, Hispaaniast, Soomest, Inglismaalt, Puerto Ricost, Portugalist, Saksamaalt, Lätist ja Prantsusmaalt.
 
Sellele lisaks: Mihkel Kleisi alternatiivkino ajaloole keskenduv filmiklubi, Sandra Jõgeva juhitav kirjanduslike kohtumiste seeria "Üks hullem kui teine", mis on seni kokku viinud nii Inno ja Irja Tähismaa ning Jan Kausi kui ärimehest kirjaniku Armin Kõomäe noorte räppar-luuletajate Andrus Elbingu ja Okym Reemiga.
Veel: Erik Alalooga kureeritud Eesti ning välismaist videokunsti ja independent-dokumentalistikat tutvustav kahenädalane programm "Cinema Extraordinaire"; Tanel Saare maailma video-ja performance`ikunsti klassikat tutvustavad skriiningud.

Kunstikonteineris on läbi viidud mitmeid raamatuesitlusi, millega seoses on avatud näitused ja/või toimunud skriiningud ja samade autorite videoteoste esilinastused.

2007. a. alustas koostöös Kultuuritehasega Polymer residentuuriprogramm, millega seoses on  Kunstikonteineris peatunud, töötanud ja oma loomingut Eesti publikule tutvustanud USA, kanada, tshiili, saksa, soome, prantsuse ning shveitsi, mongoolia kunstnikud.

Kõigi üritustega samaaegselt  toimub pidev näituseprogramm. Kahe aasta jooksul on leidnud aset 31 erinevat näitust. On eksponeeritud maali, videot, installatsiooni, performance`i dokumentatsiooni; soolo-, grupi- kui kuraatorinäituseid.


Üks Kunstikonteineri, eriti selle ühisateljee eesmärke on pakkuda toetavat loomingulist keskkonda kunstnikele, eriti noortele. Viimastel kaob tihti sellise vaimse toetuse ja sotsiaalse võrgustiku puudumisel ära võimalus ning motivatsiooni omandatud erialal edasi tegutseda ja areneda.
Tegemist on ühisateljee ja galerii sümbioosiga, mille ülesandeks on pakkuda loomingulist keskkonda ja anda võimalus oma loomingut eksponeerida.


Kunstikonteiner on oma olemuselt non-profit galerii ning selliseks on plaanis ka jääda.
Selle näitusepoliitikat iseloomustab paindlik graafik, mis sisuliselt tähendab, et programmi ei määrata üldiselt üle poole aasta ette, kui mitte arvestada üksikuid veel mitte konkreetsete kuupäevadega siduvaid kokkuleppeid ning jätkuvaid üritusteseeriaid.

Siin eksponeeritavale kunstile ei seata zhanrilisi piiranguid, samuti ei ole määratletud  Kunstikonteineriga koostööd tegevate kunstnike põlvkondlik kuuluvus. Oluline on, et kunstnikel oleks oma loominguga maailmale midagi öelda; et see, mida nad teevad, pakuks uut vaatenurka nii kunstimaailmas kui ühiskonnas tervikuna toimuvale.


MTÜ Kunstikonteiner juhatus:

 

Tanel Saar
Sandra Jõgeva
Erik Alalooga