SIRAM "KARMABILANSS" 04.04.-23.04

näituse avamine NG KUNSTIKONTEINERIS
reede 4. aprill kell 18:00

Ilmselt kõik on kuulnud midagi karmavõlgadest.
Ilmselt ka sellest, et kui meil on mingi eelarve, peaks see olema balansis. Kuna meil on praegu kapitalism, siis me peame sellega arvestama.

Kas hauatagune elu on olemas? Kahtlemata on. Tshingis Khan, Christopher Columbus ja Karl Marx on ammu surnud, aga nende pärand elab takistamatult edasi. Anna Praker, Liidia Kartau ja Rein Masing on samuti mulla all, mina aga maitsen nende tegude vilju senini. Ja nii edasi, seitsmenda põlveni vähemalt.

Karma on põhjuse ja tagajärje seos. Küsimus, kas ma olin eelmises elus Lydia Koidula või keegi teine, on sama teisejärguline nagu küsimus, milline on Lenini panus minu esivanemate ja selle kaudu ka minu enda valikutesse, ka nendesse, mida ma olen teinud oma laste eest. *

Kui ma tõesti olin eelmises elus bulgaaria nõid, nagu mingi oraakel väitis, siis tollal tehtut saan ma sama vähe tagasi võtta, kui mustreid, mis ma olen omandanud oma esivanematelt ja mida ma idioodi järjekindlusega senini kordan. Tänu sellele olen ma üldse veel elus. Ja tänu sellel olen teinud kõik oma vead.

Ei saa rääkida ainult karmavõlgadest, põhjuse ja tagajärje vääramatu ahel on üsna hästi balansis selles mõttes, et asjad tulevad ikka paketina nii heas kui halvas.

Karma ülesmaalimine on üks viis seda hallata. Protsess iseenesest on nii pikk ja süvenemist nõudev, et selle käigus oled sa sunnitud hakkama armastama oma karmat ja kõiki teadaolevaid, kes sellega seotud on.

Siram, märts 2008

 

*Selles lõigus peitub vastus neile, kellel budismi ja kristluse sümbioos juhtme kokku ajab.


Info: Siram (Mari Kartau) 58054108
NG Kunstikonteiner: 55941211

NB! Avamisel esineb tramp rock band DIRTY DIANA


www.hot.ee/siramsiram