NG KUNSTIKONTEINER ESITLEB:

Remo Randver ja Katrin Piile

"KONSERVHORROR"

27.02.- 13.03.2008

Avamine 27.veebruar kell 19.00

Kunstnikepaar Remo Randver ja Katrin Piile moodustavad omapärase ja huvitava kunstnikutandemi. Nad on oma loomingus erinevate juurte- ja väljenduskeelega, kuid neid ühendab mingi tagurlik- elegantselt lohakas ja impulsiivne vorm.  Nii peegeldavad nad igale vaatajale läbi kõverpeegli tagasi neid endid  ja on kuidagi toorelt ausad, isegi kui mõnele üle kahekümneviie aastasele tundub, et neile pakutakse infantiilsust või isegi mõnitust. Kunstnikud vastanduvad oma teostes orgaaniliselt kõigele, mida enamik inimesi vajalikuks, oluliseks, isegi pühaks peavad. Ja see on naljakas, õõvastav ja absurdne.
 
 Ise on nad kirjutanud oma ühisnäituse kohta järgmist:

Sissejuhatuseks:
siis kui sügisel õunad ja pirnid valmis saavad ja enne esimesi öökülmi puude otsast alla pudenevad, hakkab vanaemadel ja emadel kiire. Päevad läbi sebivad nad köögis pliidi kõrval, kus higipisar otsaees pärlendamas, klaaspurke üle loevad, et kas ikka jätkub.
Selle kõige tulemuseks on sajad moosipurgid keldris riiulitel, millest mõned süüakse ära. Mõned aga jäävad sinna aastateks seisma...

Eksponeerimisele tulevad Katrin Piile suureformaadilised realismist eemaldunud maalid. millesse paigutatud igapäevaõudused on hästi ära peidetud. Aga ausalt- need on seal olemas.
Remo Randveri esitleb oma naivistlikuid ning kurb-erootilisi taieseid millesse konserveeritud sümbolid, absurdsed tekstid ja horror-seks on vürtsitatud musta huumoriga ning garneeritud vere ja sitaga. 

Oleme mõlemad võtnud maalimiseks samad motiivid, ning iseenda piire kompides täiesti erinevate tulemusteni jõudnud.